Adresonderzoek

Heeft u het vermoeden dat een persoon nog op uw adres ingeschreven staat, terwijl hij of zij daar niet meer woont? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen. Ook als u werkt bij een instantie die gebruikmaakt van adresgegevens uit de basisregistratie personen en u twijfelt over de juistheid van deze gegevens, kunt u een adresonderzoek aanvragen.

Na afloop van het onderzoek kan de gemeente 2 dingen doen, namelijk de persoon of personen in kwestie:

  • inschrijven op een nieuw adres;
  • uitschrijven uit de basisregistratie personen. Dit kan gevolgen hebben voor het recht op voorzieningen van de overheid

Controleer het zelf

U kunt zelf checken hoeveel personen er op uw adres staan ingeschreven via mijnoverheid.nl. Dit vindt u onder het kopje Identiteit > Mijn Persoonsgegevens > Basisgegevens. Op deze pagina staat bij 'adresgegevens' het aantal bewoners. 

Aanvragen

Afspraak maken

Meenemen

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, verblijfsdocument).
  • Wanneer u eigenaar bent van het pand: een bewijs van eigendom.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Voor een adresonderzoek werkt de gemeente samen met andere partijen. Het adresonderzoek kan daarom wel even duren. Het helpt als wij zoveel mogelijk informatie ontvangen over de persoon waarnaar adresonderzoek gedaan moet worden, zoals een mogelijk nieuw adres, een telefoonnummer, een e-mailadres en gegevens over de werkgever en/of familie. 

Prijs

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van een adresonderzoek.